Τοματοπολτός

0Ο πελτές ή ντοματοπελτές είναι συστατικό που παρασκευάζεται από ντομάτες και χρησιμεύει στην μαγειρική.
Η παρασκευή του πελτέ γίνεται με την απομάκρυνση των υγρών από τις ντομάτες και την αποφλοίωσή τους. Στη συνέχεια ο πολτός ντομάτας ζεσταίνεται μέχρι να φύγουν τα υγρά και μετά τοποθετείται στο φούρνο με μυρωδικά. Αυτό που μένει είναι ο πελτές.
Ο πελτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους κατά το μαγείρεμα των φαγητών με σάλτσα ντομάτας, αλλά και να καταναλωθεί πάνω σε ψωμί.
Ο πελτές είναι φυσική πηγή λυκοπένιου, πολύτιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, γι αυτό και θεωρείται απαραίτητο να τον συμπεριλαμβάνουμε στο διαιτολόγιό μας.

 

 

 

 

NewsLetter




Χρήσιμη Πληροφορία

Τα προϊόντα μας διατίθενται σε ποικίλους τύπους συσκευασιών τόσο ως προς το είδος τους , όσο και προς την χωρητικότητά τους. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.